Elektrische schema's


Om de elektrische leidingen te leggen dien je steeds een elektriciteitsplan van u specifieke situatie op te stellen. Eenvoudiger gezegd dan gedaan aangezien het elektriciteitsschema zowel van een eendraadschema als uit een situatieschema moet bestaan. Een elektriciteitsschema opstellen dat niet voldoet aan de normen is nutteloos want een correct elektrisch schema moet steeds aanwezig zijn bij de elektrische keuring. Geen elektriciteitsplan, geen eendraadschema en geen situatieschema... is geen positief keuringsverslag!


VEREISTEN EN DOEL


Een elektriciteitschema bestaat altijd uit twee afzonderlijke schema's; nl. een eendraadschema en een situatieschema. Het doel van deze beide schema's is om een duidelijk idee te krijgen van het elektriciteitsnetwerk dat in de woning / pand aanwezig is. Waarom dit elektriciteitsplan zo belangrijk is?


  • Allereerst voor uw eigen belang. Het is altijd handig om een idee te hebben van u eigen elektrische installatie. Stel dat u later veranderingen wilt laten doorvoeren of dat bepaalde techniekers ooit naar deze gegevens vragen dan wordt er immens veel tijd gewonnen. Want dan hebt u immers een duidelijk elektriciteitsplan.
  • Een eendraadschema en situatieschema is tot slot ook een verplichting als u een positief keuringsverslag wenst.


Het elektriciteitsschema opstellen in samenwerking met DOBBBELAERE & CO


Zoals eerder aangegeven moet een elektriciteitsplan uit een eendraadschema en een situatieschema bestaan. Deze schema's hoeven niet persé met een tekenprogramma uitgewerkt te worden, maar ze moeten wel correct zijn. Dit houdt niet alleen de correcte ligging van de leidingen in, maar ook het vermelden van type kabels, draadsecties, inbouw of opbouw,naam, adres, datum, naam inspecteur,....  DOBBELAERE & CO neemt deze taak maar al te graag uit uw handen. Zo hoeft u daar zich geen zorgen over te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren